Bach remedies

 

 

De remedies die in deze behandelingsmethode gebruikt worden zijn allemaal bereid uit de bloemen van wilde planten, struiken en bomen. Ze zijn niet schadelijk of gewoontevormend. Zij worden voor gemoedstoestanden, stemmingen voorgeschreven en niet direct voor fysieke klachten. Een lang voortdurende zorg of angst zal de vitaliteit van je aantasten. Het lichaam verliest dan zijn natuurlijke weerstand tegen ziekte.

Als harmonie en balans terugkeren, dan kan ook de eenheid van lichaam en geest terugkeren. Daarmee sluit zich als het ware het circuit weer en de levenskracht kan weer vrij stromen. Op die manier krijgt het lichaam de kans op zijn eigen natuurlijke wijze genezing tot stand te brengen.


Deze behandelingsmethode en de remedies werden ontdekt door dr. Edward Bach. Hij deelde alle 38 remedies in zeven groepen; - angst - onzekerheid - onvoldoende interesse in het hier en nu - eenzaamheid - overgevoeligheid voor invloeden en ideeën van buiten af - moedeloosheid, wanhoop - overbezorgdheid voor het welzijn van andere mensen.

Aangezien de Bach Remedies niet kunnen resulteren in onplezierige reacties, kunnen zij door iedereen gebruikt worden. De dosering is klein; 5 druppels per keer en dat 3 keer per dag. De remedies kunnen tegelijkertijd met andere medicijnen of iedere andere gewenste behandeling worden genomen, zonder schadelijke invloed te hebben op hunresultaat.

Bach remedie op maat

Door af te stemmen op een persoon via de naam en de geboortedatum, kan ik voelen welke remedies in deze periode ( 4-6 weken) actueel zijn. Er wordt dan een op maat gemaakte remedie samengesteld, met een schriftelijke uitleg.