Klankontspanning

Ontspanning - rust - reset

Geluid ervaar je vaak met je hele lichaam. Denk maar eens aan het krassen van nagels op een schoolbord. Prettiger is bijvoorbeeld het geluid van de wind in populieren. Ik woonde op een boerderij waarbij het ritselen van de blaadjes altijd erg goed te horen was voor het slapen gaan. Het ritselen van die blaadjes brengt mijn gedachten terug naar mijn jeugd. Kortom: met klanken kun je een sfeer creëren waarin rust en liefde voelbaar is.

Hoe werkt klankontspanning?

Klankmassage gaat uit van de kracht van therapeutische resonantie. Met mijn akoestische instrumenten maak ik geluiden die doen denken aan verscheidene natuurlijke klanken. Geluiden bestaan uit trillingen. Lichaamscellen resoneren mee met die trillingen. Hierdoor kan er gemakkelijk ontspannen worden.

Met vermoeidheid, stress- of pijnklachten kunnen een aantal klankmassages uitkomst bieden. Vanuit  de therapeutische resonantie stem ik af op degene waarvoor ik speel; liefdevol maatwerk dat een bijzondere invloed op lichaam, geest en emoties kan hebben. 

De behandeling

Aan het begin van de eerste behandeling vindt er allereerst een kort kennismakingsgesprek plaats. Hierin wordt gesproken over de reden van je komst, wat de behandeling inhoudt en hoe het lichaam kan gaan reageren.

Vervolgens stem ik af op de persoon waarvoor ik speel. Het begin van de sessie is gericht op het afvoeren van spanning en een teveel aan prikkels. Daarna komt het deel dat er op gericht is de energie zou goed mogelijk te laten door stromen. Dit duurt al met al een goede veertig minuten.


Ter afronding wordt er extra aandacht gegeven aan gronding, zodat mensen weer helemaal terug zijn in het hier en nu. Je kunt weer veilig deelnemen aan het verkeer, en lichaam en geest hebben nu als het ware een reset gehad.

Vaak zijn vier behandelingen al genoeg om een duidelijk merkbare verandering in gang te zetten.

De kosten hiervoor zijn € 45,- per behandeling