Snoezelen

Ontspanning - rust - pijnverlichting

Snoezelen is gericht op het op een zachte manier contact maken en het stimuleren van de zintuigen. Dit doe ik door af te stemmen op de mens waar ik voor speel. Vervolgens ontstaat er een bijzondere communicatie waar woorden ophouden; het gaat van hart tot hart. Op deze manier is er ruimte voor ontspanning. Ontspanning kan een positieve invloed hebben op verkrampingen, maar ook op onder andere bewegingsonrust. Snoezelen kan zeer geschikt zijn voor mensen met chronische pijn en dementie, maar ook voor mensen die niet meer meedoen aan groepsactiviteiten kan deze klankbehandeling een ware uitkomst zijn.                                                                                    

Akoestische instrumenten klankmassageMet mijn akoestische instrumenten kom ik langs in de vertrouwde omgeving van het eigen huis of de instelling waar iemand woont. Voor een behandeling maak ik gebruik van klankschalen, ratels, rainsticks, koshi’s en een zacht klinkende trommel. De klanken van deze instrumenten liggen dicht bij natuurlijke geluiden, waardoor er gemakkelijk ontspannen kan worden.

Een behandeling duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Familieleden en begeleiders zijn ook welkom tijdens de sessies.

Wilt u weten of mijn sessies geschikt zouden kunnen zijn voor u of uw naaste, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.